De omgeving van Hotel Stöckener HofEen prachtige natuur om te verkennen!

Landhotel “Stöckener Hof” ligt even buiten het kleine stadje Rethem (Aller) in het Leine Tal. Er zijn tal van fietsroutes, waaronder een tocht langs de Aller, de Leine of de Weser, maar er zijn ook heel veel fietsroutes over de prachtige heidevelden en door de koele bossen.

Daar ons hotel zeer gunstig gelegen is in de driehoek Bremen – Hamburg – Hannover leent het zich ook voor een uitstapje naar “de grote stad”.

Bremen

Bremen

Bremen heeft een unieke binnenstad een heel gezellig havenkwartier, natuurlijk de “Bremer Stadsmuzikanten”. Bremen heeft ook een beurscomplex waar tal van beursen gehouden worden  en natuurlijk Werder Bremen, de voetbalclub! Bremen is slechts 60 km verwijderd van Rethem.  

meer over bremen

Hamburg

Hamburg is een bruisende stad, met heel veel theaters, restaurants en winkels. In deze stad aan de Elbe vermaakt men zich in de haven, aan de kleine en grote Alster en vergaapt met zich aan de prachtige aangelegde parken, mooie huizen en het bruisende stadsleven. Hamburg heeft beschikt over een groot beursgebouw waar vele beursen gehouden worden. Natuurlijk heeft Hamburg de beroemde voetbalclub HSV en de cultclub St. Pauli. Hamburg ligt op 85 km.

meer over hamburg
Hannover

Hannover

Hannover is een mooie stad compleet opnieuw opgebouwd na de oorlog met alle oude materialen en nieuwste snufjes. Het grote meer in de binnenstad zorgt voor veel mogelijkheden en de stad kent een bruisende binnenstad en heel veel winkels en faciliteiten. Hannover heeft ook een prachtige dierentuin. Ook in Hannover bevindt zich een groot beurscomplex waar vele tentoonstellingen gehouden worden.
Hannover bevindt zich 80 km van Rethem.

meer over hannover

Lüneburger Heide

De Lüneburger Heide is een prachtige omgeving om in te fietsen, te wandelen of met de motor door heen te rijden en biedt tal van parken en atrakties, die allen de moeite waard zijn om te bezoeken. Omdat Rethem in de driehoek Bremen – Hamburg – Hannover ligt is het bij uitstek ook een mooie uitvalsbasis voor een stedentripje.

De Lüneburger Heide beschikt over tal van parken waaronder:

En tal van andere parken voor een heerlijk dagje uit.